Götessons Industri förvärvar Akustikmiljö i Falkenberg

Connecting Capital

Götessons Industri AB förvärvar Akustikmiljö i Falkenberg AB, ett ledande företag inom akustiklösningar med tillverkning av högvärdiga ljudabsorbenter för såväl offentliga som privata rum.


Ulricehamn, 1 september 2015 – Götessons Industri AB (”Götessons”), med säte i Ulricehamn, är ett marknadsledande inredningsföretag med inriktning på kontor, hotell & konferensmiljö. 2014 uppnådde bolaget en omsättning om cirka 150 miljoner kronor med 48 anställda och en exportandel på över 50 %. Götessons Industri AB är till 70 % ägt av Connecting Capital, ett familjekontrollerat investeringsföretag.


Vi vill med detta meddelande informera om att Götessons per den 1 september 2015 förvärvat 100 % av Akustikmiljö i Falkenberg AB (”Akustikmiljö”) inklusive dotterbolaget Fiberfloat AB. Akustikmiljö kommer att fortsätta sin verksamhet i Falkenberg precis som förut och legalt kommer Akustikmiljö att vara ett helägt dotterbolag till Götessons.


Johan Götesson, VD på Götessons Industri AB, säger: ”Jag känner till Akustikmiljö sedan länge och jag var faktiskt deras första kund privat när de lanserade sin första tryckta ljudabsorbent för vägg. De har en unik kompetens, tekniskt kunnande och ett sortiment som tillför och kompletterar Götessons mycket bra. Tillsammans kommer vår specifika branschkunskap och bredd skapa gynnsamma förutsättningar för fortsatt tillväxt i båda bolagen.”

Magnus Gustafsson, grundare av Akustikmiljö, säger: ”Efter mina 35 år i akustikbranschen där vi på Akustikmiljö under de senaste 15 åren gått i bräschen för den enorma utveckling som blivit på designade ljudabsorberande produkter känns det tryggt att Akustikmiljös framtid säkras genom Götessons förvärv av bolaget. Akustikmiljös tekniska kunnande och unika produktsortiment i kombination med Götessons breda marknadskompetens kommer att bli en oslagbar kombination. Det har varit av största vikt för mig och familjen att personal och produktion tryggas samt fortsatt produktion blir kvar i Falkenberg och jag kommer även i framtiden att stå till bolagets förfogande.”

Götessons målsättning är att skapa en framgångsrik och konkurrenskraftig koncern inom akustiklösningar genom att samordna och utveckla Götessons och Akustikmiljös produktsortiment, samt expandera på både nya och befintliga geografiska marknader. Samtlig personal på Akustikmiljö kommer även efter förvärvet vara kvar i företaget med sin unika kompetens. Patric Gustafsson, före detta VD i Akustikmiljö kommer att ta rollen som Platschef på Akustikmiljö och ha en central roll inom Produktutveckling hos Götessons. Johan Götesson går in som VD i Akustikmiljö.

Om Götessons Industri
Götessons Industri AB, med nybyggt huvudkontor och distributionscenter i Ulricehamn, utvecklar och tillverkar produkter för kontorets, konferensens och hotellets arbetsplatser. Med Norden som huvudmarknad säkerställer vi ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar för ett akustikanpassat kontor. Företaget grundades 1984 av Ola Götesson och drivs idag av sonen Johan Götesson, som är VD. www.gotessons.se

Om Akustikmiljö i Falkenberg AB
Efter 16 år i akustikbranschen med inriktning på industribuller och allmänakustiska åtgärder tog Magnus Gustafsson steget fullt ut 1996 och startade egen verksamhet i Akustikmiljö i Falkenberg AB. Visionen var ”ett snyggare ljud” från de första 50 m2 har vi i dag en produktionsanläggning om 2200 m2 i Falkenberg där vi tillverkar miljövänliga akustikprodukter med fri form och färg till såväl skola och förskola som inredare, arkitekter och musikstudios.

< All news