VA Nordic förvärvar Jämstorps Entreprenad AB

Connecting Capital

Trelleborg, 2 oktober 2023. VA Nordic har idag förvärvat Jämstorps Entreprenad AB. Bolaget har sitt säte i Tollarp och omsätter ca 120 miljoner kronor och har 40 anställda.

I samband med VA Nordics förvärv återinvesterar säljaren en del av köpeskillingen. Niclas Jämstorp, säljaren, kommer att arbeta kvar i bolaget i sin nuvarande roll som VD för bolaget.

Per Jönsson, VD för VA Nordic säger; ”Vi gläds mycket åt detta förvärv och härmed tar VA Nordic ytterligare ett steg mot att bli ett kompetensintensivt VA-bolag som kan ge gedigen support till våra kunder. Vi ökar genom förvärvet vår närvaro, till att täcka ett större geografiskt område, där vi nu täcker en stor del av Sverige.”

Niclas Jämstorp, VD för Jämstorps Entreprenad säger: ”Vårt bolag har utvecklats mycket de senaste åren men samtidigt är vi i ett stadie där vi vill fortsätta växa. Som privat företagare är det inte alltid lätt att expandera men nu skapas det nya möjligheter till detta. Vi blir delägare i något större – VA Nordic AB - samtidigt som vi fortsatt verkar som det personliga bolaget.”

Per Jönsson avslutar; ”Efter många år i VA-branschen tycker vi att det är spännande att kunna erbjuda en mångfald av tekniska ledningslösningar, allt från schaktfri ledningsförnyelse, styrbar borrning till traditionell teknik. Där till har vi en geoteknisk verksamhet vilket gör oss till en helhetsleverantör.”

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Jönsson, VD, VA Nordic AB, tel. + 46 70 976 49 00

Niclas Jämstorp, VD, Jämstorps Entreprenad AB, tel. + 46 70 268 93 13

 

Om VA Nordic

VA Nordic bildades 2021 som ett utköpsbolag vid förvärvet av VA Gruppen, som grundades 1977 och har under många år byggts upp mot inriktning på VA behov men även andra anläggningsarbeten. VA Nordic koncernen omsätter ca 650 mkr och har 300 anställda. För mer information: www.va-gruppen.se

Om Jämstorps Entreprenad

Jämstorps Entreprenad AB bedriver verksamhet inom anläggningsområdet med huvudinriktning på mark- och grundarbeten. Bolaget har sitt säte i Tollarp utanför Kristianstad. Bolaget har ca 40 anställda och omsätter ca 120 mkr med väl upparbetade kundrelationer med såväl bygg- och anläggningsföretag som kommuner. För mer information: www.jamstorps.se

 

 

< Alla nyheter