Portföljbolag

Fasadgruppen Sverige AB
www.fasadgruppen.se
Fasadgruppen Sverige AB är Sveriges största fasadkoncern, bestående av innovativa fasadentreprenörer med huvudkontor i Stockholm. Fasader är huvudsakligt uppdragsområde, men innefattar även balkonger & betong, fönster/fönsterdörrar, inglasningar, tak, plåt, måleri, mark mm. I koncernen finns också en omfattande uthyrningsverksamhet med ca 40 000 kvm ställning, mastklättrande plattformar, vädertak samt arbetsmaskiner och utrustning för etablering (bodar, containers, etc). Bolaget har sitt säte i Stockholm. På årsbasis uppnådde koncernen en omsättning på över 1,5 mdr och har ca 625 anställda.

Connecting Capital förvärvade bolaget i juni 2018 och kommer att vara med och bygga vidare på koncernen.

El-Björn
www.elbjorn.com
El-Björn, med huvudkontor  och produktion i Anderstorp, är en ledande leverantör av tillfälliga lösningar inom produktområdena kraft, klimat och ljus till den europeiska marknaden. Bolaget omsätter närmare 325 mkr, och har i kombination med sin omsättning en branschledande lönsamhet. Bolaget har förstärkt sin position som den ledande aktören i sitt segment genom aktiv produktutveckling och fokus på kvalitet. El-Björns primära marknad är Sverige och Norge med viss försäljning i övriga Norden, England samt Baltikum. Bolaget har cirka 110 anställda varav majoriteten av dem återfinns inom den svenska verksamheten.

Connecting Capital förvärvade bolaget i november 2016 och kommer att vara med och driva den internationaliseringsprocess som bolaget påbörjat.

Satema AS

www.satema.no

Satema har från etableringen 1963 utvecklats till att bli en betydande aktör inom bygg- och anläggningsbranschen. Huvudkontoret med administration, försäljning, marknadsföring och lager ligger centralt på Ryen i Oslo, medan produktionen finns i SATEMA MOELV AS. I gruppen ingår också SATEMA AB i Sverige (försäljning och tillfällig kraft), SATEMA BALTIC i Lettland (elektrisk montering) samt SKAARET AS på Stange i Hedmark (elskåp). Satema AS har 129 anställda och i 2018 omsatte koncernen 350 MNOK.

Exeger
www.exeger.com
Exeger Sweden AB är ett high tech, clean tech bolag som utvecklar och tillverkar tredje generationens solceller. Bolaget har sitt huvudkontor och fabrik i Stockholm. Bolaget grundades 2009 och har idag mer än 30 anställda. Bolaget befinner sig i en expansionsfas.

Avyttrat 2018

Persson Innovation
www.perssoninnovation.se
Persson Innovation AB grundades 1980 och är ett världsledande företag inom bärhandtag för konsumentförpackningar i papper. Bolaget utvecklar också världsledande koncept och maskinell utrustning för att i mycket hög takt applicera bärhandtag på förpackningar. Företaget förvärvades av Ceder Capital i juni 2018.

Avyttrat 2019

Götessons Industrier
www.gotessons.se
Götessons Industri AB, med huvudkontor och lager i Ulricehamn, utvecklar och tillverkar produkter för arbetsplatser på kontor samt för hotell och restauranger. Med Norden som huvudmarknad säkerställer bolaget ergonomiska, funktionella och väldesignade helhetslösningar för bekvämt skrivbords- och datorarbete. Företaget grundades 1984 av Ola Götesson och drivs idag av Emil Johansson, VD samt sonen Johan Götesson tillsammans med Accent Equity Partners. Koncernen omsätter ca 300 mkr och har sitt säte i Ulricehamn.

image005